Umeå Träteknik & Inredning

Föjs oss här!

Tjänster / Möbler / Renovering, ytbehandling & underhåll

Hållbarhet

Eftersom vi lägger stor vikt på hållbarhet erbjuder vi även reparationer, ytbehandling & underhåll av möbler. En enkel slipning och ytbehandling ger nytt liv till ditt trogna matbord. Vi limmar om dina favoritstolar, självklart med bästa resultat. Vi vill utmana slit-och-släng-mentaliteten som finns idag. Gör det du också!

Skicka din förfrågan här

Stolslimning

Vi limmar om dina favoritstolar. Om stolen har en trasig detalj/pinne tillverkar vi en ny och ersätter den trasiga. Alla stolar behöver limmas om någon gång under sin livstid. Det beror på att limmet har en begränsad livslängd. När detta sker beror på stolens utformning, användning och hantering.

Alla stolar kan räddas! (om priset inte har betydelse...). Om stolen har limmats om tidigare på felaktigt sätt kan det bli svårt för oss att laga stolen till ett rimligt pris. Vi gör alltid en bedömning av alla stolar vi ska limma. Skicka din förfrågan här!

Klicka på bilderna för att se fler bilder..

Renovering

Vi lagar och renoverar trasiga möbler och finsnickerier. Möbler och snickerier av trä har en begränsad livslängd, men med rätt underhåll och användning kan de hålla i flera generationer. Det är inte bara stolar som behöver limmas om. Vi kan t.ex. limma om bordsskivor som har spruckit. Vi renoverar dina trasiga/ruttna fönsterbågar. Klicka på bilderna för att se fler bilder..

Slipning, Lackering & Oljning

Vi slipar, lackar och oljar in möbler. Alla ytbehandlingar på trämöbler kräver underhåll eller ny ytbehandling på sikt. Lack har långa intervall men kostar då ganska mycket att göra. Olja har korta intervall men är billigt och enkelt att göra själv. Vi kan hjälpa dig med de flesta ytbehandlingsmetoder. Vi lackar med klarlack eller valfri NCS/RAL-kulör. Vi använder allt från kinesisk träolja till hårdvaxoljor. Transparenta eller pigmenterade. Ta hjälp av våra tips och råd om du funderar på att försöka själv.

Klicka på bilderna för att se fler bilder..

Skicka din förfrågan här