Umeå Träteknik & Inredning

Föjs oss i vardagen här!

Galleri / Inredning & finsnickeri / Bokhyllor

Här visas några av de bokhyllor som vi har tillverkat efter kunders önskemål. Alla bokhyllor är måttanpassade och specialbeställda. Vissa är tillverkade i verkstad medans andra är platsbyggda direkt hemma hos kund.

Bokhylla med förvaring - juli 2017

Måttanpassad stor bokhylla. Två hela väggar med hyllor från golv till tak, inramat fönster samt bänkskåp med dold förvaring. Hyllan är tillverkad av stark lamellskiva med körsbärsfanér. Hyllplanen tål därmed belastning av tunga böcker under lång tid utan att bångna/böja sig. Dörrar tillverkade av massiv oljat körsbärsträ och fanér.

Material: MDF-lamell, Fanér

Träslag: Körsbär

Ytbehandling: Hårdvaxolja

Timelapse av monteringen av hyllan här nedan!

Bokhylla med förvaring - januari 2016

Måttanpassad och inbyggd bokhylla, med goda förvaringsmöjliheter med både lådor och luckor. Här utnyttjas en svårmöblerad nisch till smart och snygg förvaring. Tillverkad av vitt laminat, med innerlådor av oljad björkplywood. Handtagslösa lådor och luckor med dämpning.

Material: Spånskiva-Laminat, Plywood

Träslag: Björk

Ytbehandling: Hårdvaxolja

Bokhylla - augusti 2015

Måttanpassad och platsbyggd bokhylla med två olika djup. Hyllan täcker en hel vägg från golv till tak inbyggd med taklist och golvsockel samt inbyggd dörröppning. Tillverkad av vitlackad mdf.

Material: MDF

Träslag: -

Ytbehandling: Vitlack

Bokhylla