Umeå Träteknik & Inredning

Föjs oss här!

Om oss

Affärsidé

Vi vill utmana slit-och-släng-mentaliteten hos anonyma massproducerade möbler & inredningslösningar och istället gå i bräschen för en design med högre ambitioner. Vi vill återupprätta långvariga relationer till de möbler och den inredning vi omger oss med. Vi vill vara det personliga alternativet, med plats för kreativa drömmar.

Möbelsnickare

Umeå Träteknik & Inredning är ett företag som drivs av mig, Oskar Holmlund. Jag har en treårig utbildning i möbelsnickeri (maskinsnickeri med inriktning mot möbler & inredning). Min passion att skapa i, forma och bearbeta trä grundar sig i mitt tidiga intresse och fallenhet för snickeri. Jag drivs av utmaningen att hitta lösningar utifrån kundens önskemål, behov och förutsättningar.

"Jag får ofta frågorna: 'Vad blir bäst? Vad tycker du?` Svaren utgår ifrån just den kunden, den bokhyllan, i det huset, i det rummet."

Miljö

Som en del i vår miljömedvetenhet och syn på hållbarhet väljer vi att köpa trämaterial som kommer från hållbara skogsbruk. Vår leverantör av trävaror är certifierade enligt PEFC- och FSC- standard. Certifieringarna säkerställer trävaror som kommer från skogsbruk som regleras och sköts utifrån ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet.

Möbelsnickare Oskar Holmlund