Umeå Träteknik & Inredning

Föjs oss här!

Tjänster / Möbelsnickeri

Möbeltillverkning

Vi har ingen serieproduktion. Vi tillverkar endast möbler på beställning. Det tar lite längre tid och kostar lite mer. Fördelen är att de blir helt enligt dina drömmar och önskemål! Vi lägger stort fokus på kvalitet & funktion och lämnar inget åt slumpen!

Hållbar design

Vi brinner för hållbar design. Vi snickrar med gedigna trämaterial & traditionella metoder som lovar kvalitet och hållbarhet. Vi har högre ambitioner än billiga, anonyma och massproducerade möbler.

Kreativt skapande

Vi förverkligar dina kreativa idéer och drömmar om personliga möbler. Hör av dig med din idé, så hjälper vi dig med utformning, materialval, ytbehandling och övriga detaljer. Vi snickrar efter dina önskemål!

Ytbehandling

Vi kan erbjuda ytbehandling med hårdvaxolja, klarlack samt valfri NCS/RAL-Kulör på alla möbler vi tillverkar.

För massivt ädelträ rekomenderar vi i många fall hårdvaxolja. Vi har lång erfarenhet av hårdvaxolja som visat sig var överlägsen andra oljor i slitslyrka, hållbarhet & enkelt undehåll. När regelbundet underhåll inte är möjligt blir klarlack det självklara valet.

Förfrågningar & beställning

- Från idé till verklighet, så går det till!

  1. Kontakta oss med din idé om en möbel du vill förverkliga. Det kan vara en färdig design med ritning och mått, eller bara några första tankar. Hämta gärna inspiration från vårat galleri.
  2. Vi går vidare med din idé, antingen hjälper vi dig med formgivning, design och funktion. Eller så går vi direkt på materialval, prisalternativ och andra detaljer.
  3. Vi tillverkar nu din möbel precis som du vill ha den!
  4. Vi meddelar när möbeln står färdig för dig att hämtas hos oss.

Skicka din förfrågan här

Renovering & underhåll

Eftersom vi lägger stor vikt på hållbarhet erbjuder vi även reparationer, ytbehandling & underhåll av möbler. Istället för att slänga dina trogna möbler kan vi hjälpa dig att renovera, laga och underhålla de till nyskick. Vi slipar och ytbehandlar alla typer av matbord, bord & bordsskivor. Vi limmar om dina rangliga pinnstolar så att de tål att gungas på bra många år till!

Vi utmanar slit-och-släng-mentaliteten som finns idag. Gör det du också!

Skicka din förfrågan här

Om du vill försöka själv, t.ex. ytbehandla dina bänkskivorna i köket så kan du ta hjälp av våra tips och råd!